Skip links

SEE Learning® står för Socialt, Emotionellt och Etiskt lärande

SEE Learning främjar psykisk hälsa och minskar stress. Eleverna lär sig att hantera känslor, tankar och stress och stärka omsorgen om sig själv, om varandra och om världen. Vill din skola vara med?

Om metoden

SEE Learning är ett utbildningsverktyg för skolvärlden. Metoden ger elever verktyg att hantera, utveckla och kommunicera känslor och behov individuellt och i grupp.

Metoden utgör en inkluderande lärmiljö som möjliggör för eleverna att kollektivt definiera och applicera en gemensam värdegrund som överbryggar elevers olikheter.

Bakgrund

Metoden har utvecklats av forskare inom psykologi, neurovetenskap, utbildning, mindfulness och medkänsla under 20 års tid och lanserades 2019. Den är sekulär, dvs den har inga religiösa kopplingar och är utvecklad för att fungera i alla kulturella miljöer.

Bakom metoden står Emory University i USA. SEE Learning är en del av Emory Universitys Center for Contemplative Science and Compassion-Based Ethics.

Nytt samarbete: Inner Development Goals: Klicka på länk!

Global gemenskap

SEE Learning är globalt inriktad. Målet är att inkludera alla grupper i samhället och världen, att tillsammans skapa en gemensam värdegrund. Metoden har i dagsläget nått 25 länder och 7000 utbildare.

Metoden är speciellt framtagen för att användas i skolvärlden, men passar även bra att användas i andra sammanhang såsom ledarskap.

SEE Learning

på Kindezi Old Fourth Ward, Atlanta, GA

Tulua - Colombia

med Claudia Gomez

SEE Learning

på en Förskola i Atlanta, GA

Lär dig mer om SEE Learning

Steg 01

Orientering

Innan du tar våra svenska kurser kan du börja din SEE Learning resa med  SEE 101, på Emory Universitetets hemsida. Det kommer en svensk version i framtiden.

- Sign Up for SEE 101

Steg 02

Ladda ner material

När du har gått igenom SEE 101 får du tillgång till gratis resurser och material. Kontakta oss för att få mer information om översättningar på svenska.

- Contact SEE Learning Sverige

Steg 03

SEE Learnings nätverk

Bli en del av SEE Learnings globala nätverk som ständigt växer med lärare och forskare som alla värnar om Socialt, Emotionellt och Etiskt lärande.

- Contact SEE Learning Sverige

Eller kontakta oss så berättar vi mer

Vi samarbetar med

This website uses cookies to improve your web experience.